Monday, December 26, 2011

More Reasons To Get Pregnant

Assalamualaikum..


harini hari Isnin.. yes, i do hate Monday and i don't know why.. ha ha ha.. don't blame me Monday.. cite kat tb jugak tak menarik perhatian mata nak menonton sebab hati melonjak-lonjak mahu tengok sambungan Mini tapi entah cite apa entah.. malas nak tengok sebab dah pernah tengok cite ni.. so, sementara tunggu kartun Spongebob Squarepants kita pun dok stalk-stalk lah FB orang tu, blog orang ni dan ini menarik perhatian kita..





KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM

1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. …

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat







kita baca ni dari SINI.. and kita pun nak share lah.. sweet je kan Dr. Sheikh Muszaphar ni kan gunakan pendekatan yang sweet je nak mintak kat wife die.. he hi.. dan terus rasa nak buat satu team bola sepak nanti ;) kbai




p/s : catdog pun best









3 comments:

Izyan Masri said...

KALAU BACA SEBAB2 KAT ATAS TU TERUS RASA NAK MENGANDUNG BANYAK KALI.KIHKIH XD

nurmujahidah said...

http://mujadafewa.blogspot.com/2011/12/superb-childish-giveaway-by-fata-nisrin.html

anda ditag :D

ID said...

kite pun nak buat satu team bola lah lepas ni :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...