Sunday, March 13, 2011

SKST : last day 4 dis sem


Assalamualaikum


hai hai hai.. jumpa lagi kan.. bosan ah.. seyes kebosanan yang amat ni.. nak layan enchik ni pun malas tapi layankan jugak kan.. haha.. boleh la dari melayan asignment yang menggunung yang menjerit minta disiapkan tapi nama pun cuti sekolah kan.. so, da abes cuti ti barulah aku menangis sorang-sorang siapkan mereka-mereka tu nanti.. h_h


hey, beliau yang memijak hati itu memakai kaler baju yang sama lah.. =)

hari last berPBS ada sambutan maulidur rasul.. same like before masa 1st PBS kat SK Sri Medan pun ada sambutan ni jugak tapi masa tu kami berarak sakan keliling pekan tapi yang kali ni, terus dok diam-diam dalam dewan sebab hujan lebat amat kan.. hah hah hah.. ingat last day nak datang paling awal dalam seminggu tu tapi terdatang paling lewat plak sebab jem yang amat.. lupa plak jalan kampung kan kecik tambah lagi dengan semo parents nak hantar anak gi skola naik keta, lagilah bertambah sesak jalan tu.. haish haish.. kalau tau, jalan kaki guna payung sambil angkat kain tinggi-tinggi je kan.. try market ada tak yang sudi nak tumpangkan.. hoho.. konpem takde sebab semo ingat orang giler yang sibuk nak tayang kaki berkurap sana sini.. lalala.. and again card merah.. tahniah la ye kepada kami berdua yang bakal mendapat sahsiah teruk nanti..



aik dik, majlis tak mula lagi da ngantok ka?
konon khusyuk la sangat kan








even kami datang lambat tapi tetap kena wat keja yang berlambak.. kalah vvip u.. pas punch card je terus dapat arahan bagi bebudak ni breakfast sebab tak jadi berarak kan.. hah hah, lupa satu story yang meletup.. nak tau tak, memula masa park keta tu, GB tengok je.. dalam hati da menyumpah serana da sebab kantoi dengan GB yang kami datang lambat.. pastu berpura-pura lah jalan cecepat konon berlari anak nak gi office sambil pegang payung dengan beg la kan.. kiri kanan tangan full.. iyela, mana nak angkat kain lagi, nak pegang payung lagi, handbag lagi, beg hadiah lagi.. haish haish.. drop my waterface depan bebudak ni.. silu den.. kalau dah nama ko cikgu baru memang bebudak suka la nak panggil nama ko kan.. sana sini dok sibuk "eh, cikgu Diyana lah".. "cikgu cikgu sini la, saya pakai baju baru, kasut baru, samping baru".. "eh, cikgu, tadi saya nampak cikgu naik keta".. ntah pape jela topik bebudak ni nak ajak langha tau.. padahal aku gadis bz yang amat pada hari tersebut.. haish haish.. 



eh eh, dah terlari topik asal yang nak cite pasal GB ni.. kalau da nama nye IZYAN, pantang bercerita mulalah nak masuk kan iklan yang tu, slogan yang ni.. memang dasar kaki bergosip berborak tak hingat kan.. ok, balik semula pada GB.. pas anto Mijah sampai tangga nak nek ofiice, aku terus gi jalan catwalk jumpe GB tu.. salam bertego sapa amek berkat pepagi kan.. terus la berbual apa la kan.. GB tu dok riso pikir macam mana nak berarak sebab hujan lebat bukan renyai-renyai.. aku pun bagi idea tak payah berarak sebab nanti basah then kalau demam dah susah plak da 
*padahal memang malas nak berarak* 



aku pun selaku bekas pelajar yang berjiwa murni pun mempelawa lah beliau untuk berpayung bersama aku sebab aku tengok beliau tak pegang payung pun.. mungkin memang takde payung kot dalam CRV beliau tu.. mana la klas nak pakai-pakai payung ni kan.. jatuh la glamour.. haha.. ceh, memula main tarik tali nak tolak pelawaan aku tapi last last terus pimpin tangan jalan sama-sama under a umbrella kan.. so sweet.. then then then, ni yang hot nye bile cecikgu veteran yang lain tengok dengan riak yang jeles sambil masing-masing men bisik-bisik.. haha.. i bukan nak bodek lebih ya cecikgu sekalian.. cuma terasa ingin berbuat demikian sebab menghormati beliau yang umpama menantikan orang datang sambil membawa payung untuk berjalan bersama,, hihi



 
nampak sangat dewan ni kecik sampai tak muat


penat sampai tanggal kasut da


ok, enough cite hot tadi.. da melebar plak merepek.. okeh, aku mendapat tugasan untuk menjadi flower gurl masa vvip jalan catwalk nak masuk dewan nanti.. sambil sambil tu kena bagi pamplet kat para vvip tersebut.. y me and not her? okeh, malas nak jawab nanti cakap riak plak.. lu pikir lah sendiri.. haha.. bukan tu je, then kena jadi akak pembawa kotak yang berjaya.. kena kutip kertas jawapan masa habis ceramah yang bebudak ni da isikan.. style jugak ek wat camtu.. jadi semo kena dengar ceramah sebab nak jawab soklan yang terkandung.. then then, muka muka kami jugak yang dok sibuk turun naik tangga angkut kerusi lantaran dewan yang kecik dan jumlah tetamu yang hadir melebihi jangkaan.. kesian tengok mokcik pokcik yang kena diri tu kan, then terus bagi kerusi tapi sadis sebab dok kat kaki lima jela ye.. al maklum dewan full nak wat camne kan..



persembahan nasyid

wit artis, Farhana



penat kot dok tunngu nak tengok persembahan nasyid.. yang Farhana pun sanggup turun bawah sebab nak tengok.. maklum la dedulu penah wakil skola kan masuk nasyid.. then then paling tak boleh nak handle bila para geguru yang penah menghandle kami nasyid merequest kami untuk bernasyid as penutup.. kira macam tetamu undangan lah kami.. cecepat kami tolak dengan sopan santunnya.. yela, even masih ingat lirik lagu tapi hampeh lah nak berduet kan.. dulu kami berlima.. kang men alatan abes terabur sana sini.. kang da macam bunyi katak panggil hujan plak da.. Farhana ni solo sore boleh lah maintain lagi tapi yang aku ni da jadi gadis bersore jantan dah ni.. kokok ayam jantan pun kalah kan.. kang tak pasal-pasal terus ribut sampai terbang atap kang.. sapa yang susa.. nasib la geguru ni memahami and takde la paksa kami bagai kan.. tapi siap pesan akan ada suatu hari nanti nak kumpulkan bebudak nasyid dedulu wat persembahan.. cikgu mengiurka hati tu ajar nasyid dulu dok sibuk tanya aku ada simpan gambar ke tak kan.. haish haish..




sonok tengok bebudak makan tak hingat ni..rindu nak makan dalam dulang reramai
kami tukang tengok je..kang kalau join jadi muka depan gosip kat bilik guru plak da




sesi makan memang ditunggu-tunggu.. makan nasi beriani kot sapa yang tak suka kan.. dan dan aku makan dua pinggan kan.. siap dapat tapau lagi tau.. ni bukan aku ceduk sendiri masuk plastik ea tapi cecikgu kat situ yang bagi suh bawak balik.. sedap hingga menjilat jari oo.. seyes.. sampai uma dok sambung makan lagi kan.. huhu.. then bila perut da kenyang, mulalah dok nak melepak je kat depan makmal sains sebab nak tunggu cikgu yang memijak hati tu gi punch card.. ti leh la nak amek gambo kan.. yela pakai pun da sedondon tapi frust tertonggeng sampai hari ni sebab beliau da balik awal.. hua, menyesal tak bersnap pic dari pepagi tu.. 



T______________________T








then dengan muka hampa naik lah ke pejabat untuk berjumpa GPK1 sebab nak mintak borang kehadiran dan markah sahsiah and lucky, kami dapat sahsiah semo baik plus cemerlang gitu.. hua.. kira even card merah still baik kan.. hehe.. suka suka tau.. time kasih la warga SKST kan.. len tahun jumpa lagi..



mereka panggil saya KAKAK, rasa muda you

penyerahan cenderhati






tamat PBS ke3.. yeah!! tinggal sekali je lagi..







nota lantai : tak sabar nak bukak table bila nek cuti nanti
xoxo

Tuesday, March 08, 2011

SKST : 1st day di skola lama ~~



Assalamualaikum

as u know, im tecer to be.. cewah, konon bangga giler ah ko nak jadi tecer.. perangai cam hampeh tak sedau.. poyos babe.. arini 1st berPBS di skola lama dulu.. SK Seri Telok.. 1st day je punch card da merah.. hallooooo, guwa kena punch card okeh!! nampak sangat tak nak bagi aku datang lewat balik awal kan.. okeh, fine.. memula mesti la kena gi assembly kan, nama pun ari senin.. fine, guwa rasa macam artis masuk desa babe.. tak tipu.. gelabah anjing guwa bila semo cikgu nak salam guwa.. eh, salah.. guwa kena salam semo cikgu al maklum la yang tua dihormati yang muda disayangi.. seperti yang dijangka, guwa bakal kena buli.. yes, tepat sekali.. acara pertama selepas jumpa GPK 1 adalah merelief klas..




kelas yang bertuah
cik okeh not puan !!






ini kelas tahun 5 Azam.. Azam ni kelas hujung.. sumpah bebudak sangat terejal.. tapi yang rasa tacing bila masuk je ada yang dok panggil “eh, ada tecer baru la.. cikgu DIYANA !!” its sound glamour.. blah la ko kan.. haha.. for da 2nd time kena relief klas PJ.. fine, guwa berbaju kurung Pahang dan kena masuk padang.. surely la guwa tak mahu kan.. guwa menghormati etika berpakaian ketika di padang okeh.. so, langkah singkat mengajak bebudak terejal ni menyanyi sambil berjoget lambak di dalam kelas je.. lagu terpilih adalah lagu pengakap atas dasar guwa ialah pengerusi pengakap kanak-kanak iaitu ‘Selamat Datang’.. *tak boeh blah kan




then lagu 'Saya Ada Perut'.. time nyanyi suka lah meka ni tapi bila suh senyap cam hampeh je.. kena sergah sikit mula la macam tikus.. suara-suara sumbang mengatakan “cikgu DIYANA ni cantik tapi garang macam singa kan?” okeh, its good.. i like adjective yang digunakan tu.. baru tau sememangnya guwa memang singa jadian.. haha.. then terus suh meka panggil cikgu IZYAN sebab nama DIYANA tu macam over famos plak da.. huahua.. bebudak sibuk suh masuk ajar lagi esok.. memang dasar malas belajar sungguh kekanak ni kan.. meh sini i brain wash ckit baru melalak melutut cakap nak study bebetul kang..


video






selesai merelief klas sampai rehat, next adalah berjimba di bilik guru.. mahu merekod cikgu bm mengajar tapi orang ni suh orang tu, orang tu suh orang ni.. langkah paling bijak, aku yang mengajar, cikgu tu yang rekod.. muahaha.. tipu je.. cikgu yang baik hati lagi cantik yang telah menerima paksaan kami itu.. yes,sayang lebih sikit.. tapi paling best sebab semua cikgu ibarat macam nak tolong watkan aku punya asimen.. winkwink berflower hati i tau.. trimas lah bebanyak.. lalala.. eh, lupa.. agenda kedua adalah mengkeep in data buku library.. ini seyes leceh n terus berniat nak tolak if GB nanti suh jadi cikgu library sebab sangat merumitkan.. disebabkan cikgu yang handle library ni adalah cikgu saya dulu, beliau telah membuli saya untuk duduk di situ dan tak boleh balik selagi tak siap keja.. T__________T








bohong sunat.. sebab punch card merah pagi tadi terus niat nak balik lambat sikit kira tebus kedit hour lah kan.. haha.. finally abes satu bakul buku guwa settlekan.. ada 14k buku lagi yang menanti.. mati lah aku seminggu ni.. haish.. terus rasa macam nak wat tugasan asimen tu satu hari satu subjek biar tak kena tolong lagi.. lalala..



bukti saya dibuli




haa, wait.. before tamat cite arini, yang best sebab semo orang kenal guwa sampai makcik kantin pun kenal guwa.. ada yang guwa tak kenal pun tapi still kenal guwa.. cecikgu veteran plak sibuk dok tanya da de bf ke blom n masing-masing sibuk dok cakap yang anak meka study kat sini la keja kat situ la.. cecepat terus rasa nak mendelete cop TAKEN kat dahi tu.. hihihi.. mokcik cleaner, pokcik kebun, mok guard semo sibuk nak beramah tamah dengan guwa.. plis, memang rasa macam artis babe.. ni la penangan bila sememangnya famos kan.. huahuahua.. *bongkak sat








da end bila gi bandar sebab nak amek kasut yang direpair then ada junior skola lama dulu tegur, “eh, macam kenal.. akak senior saya kat SAKTI ke dulu?” haa ko, gelabah tak tentu hala.. maaf dik, akak tak ingat lah adik yang mane tapi trimas la sebab kenal akak kan.. OMJ, guwa memang seorang yang sangat famos ke ha? adakah disebabkan guwa dulu budak pandai or budak nakal ek kat skola dulu? terus terpikir mencari jawapan.. 











nota lantai : agenda esok adalah lari daripada menjadi mangsa keep in data lagi.. 
haha.. nak buli cecikgu plak suh ngajar bagai kan sambil dok belakang gelak2.. =p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...