Tuesday, March 08, 2011

SKST : 1st day di skola lama ~~



Assalamualaikum

as u know, im tecer to be.. cewah, konon bangga giler ah ko nak jadi tecer.. perangai cam hampeh tak sedau.. poyos babe.. arini 1st berPBS di skola lama dulu.. SK Seri Telok.. 1st day je punch card da merah.. hallooooo, guwa kena punch card okeh!! nampak sangat tak nak bagi aku datang lewat balik awal kan.. okeh, fine.. memula mesti la kena gi assembly kan, nama pun ari senin.. fine, guwa rasa macam artis masuk desa babe.. tak tipu.. gelabah anjing guwa bila semo cikgu nak salam guwa.. eh, salah.. guwa kena salam semo cikgu al maklum la yang tua dihormati yang muda disayangi.. seperti yang dijangka, guwa bakal kena buli.. yes, tepat sekali.. acara pertama selepas jumpa GPK 1 adalah merelief klas..




kelas yang bertuah
cik okeh not puan !!






ini kelas tahun 5 Azam.. Azam ni kelas hujung.. sumpah bebudak sangat terejal.. tapi yang rasa tacing bila masuk je ada yang dok panggil “eh, ada tecer baru la.. cikgu DIYANA !!” its sound glamour.. blah la ko kan.. haha.. for da 2nd time kena relief klas PJ.. fine, guwa berbaju kurung Pahang dan kena masuk padang.. surely la guwa tak mahu kan.. guwa menghormati etika berpakaian ketika di padang okeh.. so, langkah singkat mengajak bebudak terejal ni menyanyi sambil berjoget lambak di dalam kelas je.. lagu terpilih adalah lagu pengakap atas dasar guwa ialah pengerusi pengakap kanak-kanak iaitu ‘Selamat Datang’.. *tak boeh blah kan




then lagu 'Saya Ada Perut'.. time nyanyi suka lah meka ni tapi bila suh senyap cam hampeh je.. kena sergah sikit mula la macam tikus.. suara-suara sumbang mengatakan “cikgu DIYANA ni cantik tapi garang macam singa kan?” okeh, its good.. i like adjective yang digunakan tu.. baru tau sememangnya guwa memang singa jadian.. haha.. then terus suh meka panggil cikgu IZYAN sebab nama DIYANA tu macam over famos plak da.. huahua.. bebudak sibuk suh masuk ajar lagi esok.. memang dasar malas belajar sungguh kekanak ni kan.. meh sini i brain wash ckit baru melalak melutut cakap nak study bebetul kang..


video






selesai merelief klas sampai rehat, next adalah berjimba di bilik guru.. mahu merekod cikgu bm mengajar tapi orang ni suh orang tu, orang tu suh orang ni.. langkah paling bijak, aku yang mengajar, cikgu tu yang rekod.. muahaha.. tipu je.. cikgu yang baik hati lagi cantik yang telah menerima paksaan kami itu.. yes,sayang lebih sikit.. tapi paling best sebab semua cikgu ibarat macam nak tolong watkan aku punya asimen.. winkwink berflower hati i tau.. trimas lah bebanyak.. lalala.. eh, lupa.. agenda kedua adalah mengkeep in data buku library.. ini seyes leceh n terus berniat nak tolak if GB nanti suh jadi cikgu library sebab sangat merumitkan.. disebabkan cikgu yang handle library ni adalah cikgu saya dulu, beliau telah membuli saya untuk duduk di situ dan tak boleh balik selagi tak siap keja.. T__________T








bohong sunat.. sebab punch card merah pagi tadi terus niat nak balik lambat sikit kira tebus kedit hour lah kan.. haha.. finally abes satu bakul buku guwa settlekan.. ada 14k buku lagi yang menanti.. mati lah aku seminggu ni.. haish.. terus rasa macam nak wat tugasan asimen tu satu hari satu subjek biar tak kena tolong lagi.. lalala..



bukti saya dibuli




haa, wait.. before tamat cite arini, yang best sebab semo orang kenal guwa sampai makcik kantin pun kenal guwa.. ada yang guwa tak kenal pun tapi still kenal guwa.. cecikgu veteran plak sibuk dok tanya da de bf ke blom n masing-masing sibuk dok cakap yang anak meka study kat sini la keja kat situ la.. cecepat terus rasa nak mendelete cop TAKEN kat dahi tu.. hihihi.. mokcik cleaner, pokcik kebun, mok guard semo sibuk nak beramah tamah dengan guwa.. plis, memang rasa macam artis babe.. ni la penangan bila sememangnya famos kan.. huahuahua.. *bongkak sat








da end bila gi bandar sebab nak amek kasut yang direpair then ada junior skola lama dulu tegur, “eh, macam kenal.. akak senior saya kat SAKTI ke dulu?” haa ko, gelabah tak tentu hala.. maaf dik, akak tak ingat lah adik yang mane tapi trimas la sebab kenal akak kan.. OMJ, guwa memang seorang yang sangat famos ke ha? adakah disebabkan guwa dulu budak pandai or budak nakal ek kat skola dulu? terus terpikir mencari jawapan.. 











nota lantai : agenda esok adalah lari daripada menjadi mangsa keep in data lagi.. 
haha.. nak buli cecikgu plak suh ngajar bagai kan sambil dok belakang gelak2.. =p

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...