Monday, May 30, 2011

tengok orang kawen terus rasa nak kawen time tu jugak tahu!!!!!!

Assalamualaikum


wah gigih kan nak hupdate lagi.. hahaha.. kalau dah namapun duduk kat umah, memang takde benda lah kan nak buat selain on9, makan, tb, tido kan.. tak payah nak pikir h/w ke asignment ke kuliah ke tak pun pikir menu nak makan petang kat mana semualah kan.. alangkah indahnya duduk di rumah ini.. hoho..


like usual, asal cuti sekolah je mulalah musim orang nak kawen.. buat kenduri sana sini sampai tak menang mulut nak sumbat makanan kan.. bukannya tak menang tangan nak gi menolong rewang.. hihi.. weekned ni agak penat sebab Along kawen.. wah, first time babe aku tau prosedur nak kawen ni dari mula datang, akad nikah semua, bersanding, makan berdamai and so on lah kan.. aku ingat pengantin ni duduk goyang kaki je rupanya lagi lah nebessss sampai nak gugur jantung weh.. tahap kesabaran juga diuji lagi-lagi masa nak nikah tu.. bapak lah punyalah lama kan.. kalau aku mungkin sempat tido dulu kot and dah nak nikah bebetul baru suh orang kejutkan kot.. =p


tunggu Along bersiap tok pergi ke umah pengantin gegurls

perempuan gedix..abaikan


wait wait wait.. haa, nak tau tak.. punyalah excited kemain lagi konvoi nek keta nak jalan depan.. biau pengantin lelaki jalan belakang.. last-last salah masjid daa.. wat malu je kan.. pastu kalut mas kawen kat keta mane.. aauuuuwwwwwww

da bride

da groom

tengok Along muka cuak giler kot.. gelabah sana sini.. huhu.. and aku yang neeebbbbeeessss okeh bila nak akad nikah tu.. kena lafaz dua kali baru sah sebab yang first time tu Along gagap sebut nama pengantin.. can u see da nervousness.. haha.. bila dah sah, nampak kebenau wajah kepuasan kat muka beliau.. fuhhhh.. akhirnya sah jadi bini aku.. =p


sesi taklik
 

penyerahan mas kawen
akur janji kot

sesi penyerahan anak


okeh tok sesi penyerahan anak ni orang Johor ada buat tapi tak tau lah negeri lain kan sebab ni pun first time aku gi ikut tengok orang nikah ni.. before ni harem jela kan bek dok umah sambut orang datang tak pun lepak terkangkang tengok tb dengan sedare mara yang lain kan.. hihi.. ibu anak nangis bagai okeh.. penat aku warning pengantin jangan nanes nanti cair make up semo kan.. haha.. pastu terus gi kat mama and gitau yang aku tak nak buat sesi ni.. bukan takut aku nanes bagai tapi takut aku yang tergelak bagai kan.. hihi.. susah nak feel feel nangis depan orang ramai ni.. biasa nanes tutup muka dengan bantal je.. hakhak

pastu mas kawen Johor adalah murah.. budak sekolah pun mampu nak sediakan tok kawen okeh!! so bek pakat reramai kawen dengan orang Johor.. aauuuuuuwwwww... tapi aku lahir kat Perak menetap kat Johor.. kira orang Johor jugak ke ek?


sesi batal wuduk
pewitpewit

acara yang disukai ramai adalah masa nak batalkan air semayang.. auuwwww.. Along bagi gelang sebab tunang aritu dah bagi cincin.. nanti aku nak pakej.. earing, cincin, necklace, handlace, leglace.. haha.. padan muka laki aku.. memang takde sape lah kan nak kawen dengan aku.. huaaa..


then asal nak cium je mesti kat dahi kan.. kalau bride tu pakai tudung ariani maka terpaksalah cium kat atas tudung je.. takde pun cium mulut.. haish, nak buat lah macam ni.. hahahaha.. cium lelebih malam nanti lah kan.. public silusegan oooo...



gadis pembawa dulung hantaran


nikah dan majlis hari yang sama jadi haruslah tunggu sampai petang tok tengok acara bersanding semo kan.. nikah plak pagi.. adoih.. memang kami gi round bandar dulu lah kan.. huhu.. nanti aku buat nikah malam lah.. boleh terus tido bersama kan.. winkwinkwink






hantaran sebelah lelaki
tertarik tahu!!!!!!

hantaran sebelah perempuan


dulang hantaran 9:11.. banyak shiod.. kalau aku buat 3:5 je.. tak baik membazir nanti sedare mara je yang dok perabih smo tu.. haha.. tak payah pikir nak bagi apa sampai bebanyak kan.. hikhikhik



for kids and i also got it =)
for others

tempat bersanding



haaa.. lagi satu.. kalau kawen dengan orang Johor mesti masa nak bersanding tu akan ada tol tau.. dan tol sangatlah banyak mase Along kawen ni.. nasib memang dah sediakan sampul yang banyak.. kalau aku nak duk sebelah pengantin nanti dapat duit tol besau.. hihi.. tol aku nanti dari simpang nak masuk taman je dah ada dah.. pastu setiap lorong pun ada.. belum termasuk depan pagar dalam rumah semua.. memang padan muka dengan muka aku sebab takde sape nak kawen dengan kaw yang banyak cekadak ni.. haha


da bridegroom





makanan pengantin memang terbaek oak.. dan aku lah antara penghabis makanan meka.. tak sempat makan kek je sebab kek kaler hijau purple.. kalau cokelet memang tak sempat pengantin nak potong.. haha


wajah penat
pewitpewit




jadi gadis pembawa dulang hantaran memang kena pewitpewit sebab jalan pun catwalk.. haha..esoknye uma lelaki plak dah takde gambau beria sebab kepenatan rewang.. xoxo




tema gold







Mama, Nana nak kawen sekarang boleh???




p/s : next week kenduri lagi


Saturday, May 14, 2011

ini cerita 6 ke 10 dalam 1


Assalamualaikum


yeah!!! home sweet home.. tiada kata secantik bahasa, tiada tempat seindah rumahku syurgaku.. sape yang sokong peribahasa rekaan yang tak masuk ini, sila angkat kaki.. okeh, sungguh ramai penyokong nampaknya.. dah dah.. berdiri atas kaki sendiri semula yaa adik-adik.. =) kat hostel banyak sangat hantu so langkah paling bijak dan selamat adalah angkat kaki melarikan diri pulang ke kampung halaman terchenta.. yeah, saya dan kengkawan yang lain telah melakukan tindakan yang bijak lagi cerdas.. okeh STOPPP!!!!! straight to da point sebab skill menulis sudah semakin tumpul.. rasanye perlu menyelak semula buka karangan SPM untuk memantapkan lagi karya penulisan ataupun pergi chat dengan guru Bahasa Melayu yang dulu minta tips menghasilkan penulisan ilmiah yang bermutu tinggi.. huhu.. ini entry ceritasss dalam satu.. jom kita skodeng eventsss yang menyebabkan saya ni kelihatan bizi sokmo.. halllloooooo.... tolong ckit, kiteorang ni pelajar cemerlang terbilang gituw tawww.. kami lah harapan negara yaaauwwww.... aauuuuuuuwwwwwwwwwww~~~~


1. Malam Busana Muslimah

modelis yang memang yaawwwwww

walaupun saya tidak tersenarai hitam menjadi peserta tetapi saya tetap ringan tulang kaki rela hati datang untuk menyapot kengkawan yang masuk bertanding.. semangat setiakawan seperti inilah yang kami mahukan kan kan.. ;)


2. BTN di Langkawi

welcome to Langkawi
menghirup udara pagi yang segar di Gurun Sahara

hey, ini adalah tempat kenangan.. winkwink~~
aktiviti riadah petang.. haku berabseiling babe

yes!! da habis.. masa untuk shoppingggg
ini bebudak pk5 crews yang berBTN

para jurulatih yang sporting+terbaek oak!!
and we ~~~~~~~~~

BTN memang terbaek oak.. even memula takde hati sangat nak pergi tapi sape kate tak best memang nak kena hempuk dengan bantal bucuk aku ni.. rugi pada sape yang berdegil keras kepala tamao pergi tu.. best enjoy giler bila semua yang pergi adalah kengkawan geng sekepala.. memang lah naek antoo jadinya.. lagilagi bila berkenalan beramah mesra dengan para junior yang memang sekakitangan.. double triple antoo jadinya.. even kami banyak memain sampaikan bila kembara pun dok sibuk nak jalan dengan geng konon-konon takut gelap lah sangat kan padahal nak tunjuk semangat setiakawan yang dimahukan itu tetapi walau kami naek antoo segala input yang nak disampaikan tetap kami dapat dan akan kami simpan dalamdalam.. tak kan lupa lah.. huhu.. yeah!! saya akan pergi mengundi menunaikan tanggungjawab kepada negara nanti.. itu PASTI!!!


3. Dinner dengan Abah

b4 melantar dinner plate
abah belanje dinner kat KFC

gadis xoxo
sape kate berbaju kurung tak cantik haa????

11 gadis yang gagah perkasa ayu lagi santun

atas sebab Abah a.k.a mentor akan pergi umrah, beliau telah belanje kami dinner di KFC yang berhampiran.. memang dasar dinner sebab Abah bagi kami makan dinner plate gitu.. gagah kami dok perhabiskan segala ayam yang ada.. huhu.. even terpaksa tahan nafas srup srup dupdap dupdap dalam keta Abah tok sampai ke KFC tapi kami tetap chill dan enjoy.. Abah sangat macho lagi sasa bila bawak kami jenjalan Bandar Hilir untuk membakar semula kalori yang terkumpul.. Abah memang terbaek oak.. takde galang ganti dah.. semoga Abah dan Daniel selamat pergi dan balik.. Abah, jangan lupa doakan kejayaan dan kecemerlangan kami di sini.. doakan juga supaya kami semua kawen cecepat.. hihihi... amin..........................



4. Hari Sukan

we are da winner~~
untuk tontonan 20 taun ke atas sahaja

hari sukan datang lagi.. rumah sukan pun dirombak.. hampeh je rase tapi selamat lah Sri Tanjung berwarna jingga dan bukanlah pink seperti dahulu.. haha.. even rumah kami tak ramai atlet seperti rumah sukan yang lain tapi kami tetap hebat dan chill babe.. no 3/6 menunjukkan kami juga setanding mereka yang lain.. yeah!! saya telah menjadi peserta acara 4x100m walaupun mempunyai berat sebanyak 52kg dengan ketinggian 160cm.. semangat lari berkaki ayam seperti zaman skola dedulu.. huhu.. time kasih jugak kepada junior yang telah tergolek jatuh dan menyebabkan akak dapat memotong anda.. tq jugak kepada mereka yang sanggup mendengar arahan dan ayat psiko saya yang meminta mereka untuk tidak lari lelaju sebab i ni ada darah nebes cuak gelabah selaku first runner yang bukan je kena dengar bunyi pistol tok lari tapi jugak kena lari kat selekoh.. huhu.. kesimpulan yang dapat disimpulkan adalah :




" semakin bertambah berat badan, semakin laju kadar larian" =p










okeh, meh tengok aktiviti yang dilakukan sementara menunggu turn untuk berlari dan jugak acara sorak menyorak sampai kering tekak.. tengah dok naek feel tetibe je lagu terus off.. DEM!!!!



video



5. Malam Bermunajat


ini pulak upacara menghalau hantu kate bebudak nakal yang bila ditanya apakan tajuk peristiwa berdasarkan gambar di atas.. hihi.. ini adalah malam bermunajat mencari keamanan dengan membaca Yasin secara berjemaah begini.. harem bila ada kes histeria nampak hantu sana sini barulah kekonon nak buat pagar kat hostel baru yang dah empat bulan berpenghuni ni.. kalau tak sampai ke sudah pun tak kan ada kan.. bukan setakat after majlis je ramai yang jeritpekiklolonglolong tapi semasa majlis berlangsung pun dah ada dah yang tak sabau sabau nak melontarkan sore yang lunak maya merdu tu katenya sampaikan ahli masjid Darul Shifak tak menang tangan.. papepun hope bila exam nanti semua akan kembali tenag dan terkawal..


6. Walkataon 1 Malaysia

walkaton 1 Malaysia.. hari tu korang kerek sangat kan tak nak dengar cite aku dengan lebih lanjut lagi kan.. takpe takpe tak kecik hati pun.. okeh, ni nak share lagi yang kami kena nyanyikan lagu sepanjang perarakan berwalkaton tu.. haa, kaw.. balik memang terus panas badan kan.. terus pakai bedak sejuk berkati-kati tok hilangkan burn katenye.. baru perasan yang sore kami memang tak layak tok masuk bertanding koir.. haha tapi kami tetap CHILLL babe....


video









antara eventsss lain yang tidak dapat ditunjukkan bukti kehadiran dan kewujudannya :

7. Seminar Integriti

8. Ceramah Pencegahan Kanser

9. Malam Suara Emas (tak sure tittle apa yang digunakan tapi yang penting nyanyinyanyi lah kan)

10. Berjimba di Water Park

















- TAMMAT -

















EH EH EH... jap jap.. ni nak bagi extra gambau biau bikin lagi hot punya hati..

jangan lah nak jeles sangat kan

















p/s : gumbira bila di rumah

p/s : gumbira bila dapat makan free, tengok tb puaspuas

p/s : tidak gumbira bila terpandang buku


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...