Monday, May 30, 2011

tengok orang kawen terus rasa nak kawen time tu jugak tahu!!!!!!

Assalamualaikum


wah gigih kan nak hupdate lagi.. hahaha.. kalau dah namapun duduk kat umah, memang takde benda lah kan nak buat selain on9, makan, tb, tido kan.. tak payah nak pikir h/w ke asignment ke kuliah ke tak pun pikir menu nak makan petang kat mana semualah kan.. alangkah indahnya duduk di rumah ini.. hoho..


like usual, asal cuti sekolah je mulalah musim orang nak kawen.. buat kenduri sana sini sampai tak menang mulut nak sumbat makanan kan.. bukannya tak menang tangan nak gi menolong rewang.. hihi.. weekned ni agak penat sebab Along kawen.. wah, first time babe aku tau prosedur nak kawen ni dari mula datang, akad nikah semua, bersanding, makan berdamai and so on lah kan.. aku ingat pengantin ni duduk goyang kaki je rupanya lagi lah nebessss sampai nak gugur jantung weh.. tahap kesabaran juga diuji lagi-lagi masa nak nikah tu.. bapak lah punyalah lama kan.. kalau aku mungkin sempat tido dulu kot and dah nak nikah bebetul baru suh orang kejutkan kot.. =p


tunggu Along bersiap tok pergi ke umah pengantin gegurls

perempuan gedix..abaikan


wait wait wait.. haa, nak tau tak.. punyalah excited kemain lagi konvoi nek keta nak jalan depan.. biau pengantin lelaki jalan belakang.. last-last salah masjid daa.. wat malu je kan.. pastu kalut mas kawen kat keta mane.. aauuuuwwwwwww

da bride

da groom

tengok Along muka cuak giler kot.. gelabah sana sini.. huhu.. and aku yang neeebbbbeeessss okeh bila nak akad nikah tu.. kena lafaz dua kali baru sah sebab yang first time tu Along gagap sebut nama pengantin.. can u see da nervousness.. haha.. bila dah sah, nampak kebenau wajah kepuasan kat muka beliau.. fuhhhh.. akhirnya sah jadi bini aku.. =p


sesi taklik
 

penyerahan mas kawen
akur janji kot

sesi penyerahan anak


okeh tok sesi penyerahan anak ni orang Johor ada buat tapi tak tau lah negeri lain kan sebab ni pun first time aku gi ikut tengok orang nikah ni.. before ni harem jela kan bek dok umah sambut orang datang tak pun lepak terkangkang tengok tb dengan sedare mara yang lain kan.. hihi.. ibu anak nangis bagai okeh.. penat aku warning pengantin jangan nanes nanti cair make up semo kan.. haha.. pastu terus gi kat mama and gitau yang aku tak nak buat sesi ni.. bukan takut aku nanes bagai tapi takut aku yang tergelak bagai kan.. hihi.. susah nak feel feel nangis depan orang ramai ni.. biasa nanes tutup muka dengan bantal je.. hakhak

pastu mas kawen Johor adalah murah.. budak sekolah pun mampu nak sediakan tok kawen okeh!! so bek pakat reramai kawen dengan orang Johor.. aauuuuuuwwwww... tapi aku lahir kat Perak menetap kat Johor.. kira orang Johor jugak ke ek?


sesi batal wuduk
pewitpewit

acara yang disukai ramai adalah masa nak batalkan air semayang.. auuwwww.. Along bagi gelang sebab tunang aritu dah bagi cincin.. nanti aku nak pakej.. earing, cincin, necklace, handlace, leglace.. haha.. padan muka laki aku.. memang takde sape lah kan nak kawen dengan aku.. huaaa..


then asal nak cium je mesti kat dahi kan.. kalau bride tu pakai tudung ariani maka terpaksalah cium kat atas tudung je.. takde pun cium mulut.. haish, nak buat lah macam ni.. hahahaha.. cium lelebih malam nanti lah kan.. public silusegan oooo...



gadis pembawa dulung hantaran


nikah dan majlis hari yang sama jadi haruslah tunggu sampai petang tok tengok acara bersanding semo kan.. nikah plak pagi.. adoih.. memang kami gi round bandar dulu lah kan.. huhu.. nanti aku buat nikah malam lah.. boleh terus tido bersama kan.. winkwinkwink






hantaran sebelah lelaki
tertarik tahu!!!!!!

hantaran sebelah perempuan


dulang hantaran 9:11.. banyak shiod.. kalau aku buat 3:5 je.. tak baik membazir nanti sedare mara je yang dok perabih smo tu.. haha.. tak payah pikir nak bagi apa sampai bebanyak kan.. hikhikhik



for kids and i also got it =)
for others

tempat bersanding



haaa.. lagi satu.. kalau kawen dengan orang Johor mesti masa nak bersanding tu akan ada tol tau.. dan tol sangatlah banyak mase Along kawen ni.. nasib memang dah sediakan sampul yang banyak.. kalau aku nak duk sebelah pengantin nanti dapat duit tol besau.. hihi.. tol aku nanti dari simpang nak masuk taman je dah ada dah.. pastu setiap lorong pun ada.. belum termasuk depan pagar dalam rumah semua.. memang padan muka dengan muka aku sebab takde sape nak kawen dengan kaw yang banyak cekadak ni.. haha


da bridegroom





makanan pengantin memang terbaek oak.. dan aku lah antara penghabis makanan meka.. tak sempat makan kek je sebab kek kaler hijau purple.. kalau cokelet memang tak sempat pengantin nak potong.. haha


wajah penat
pewitpewit




jadi gadis pembawa dulang hantaran memang kena pewitpewit sebab jalan pun catwalk.. haha..esoknye uma lelaki plak dah takde gambau beria sebab kepenatan rewang.. xoxo




tema gold







Mama, Nana nak kawen sekarang boleh???




p/s : next week kenduri lagi


7 comments:

suhaidah said...

yan cantik~! ^_^

izyana said...

weh, aku fobia bila orang pujipuji ni..hahahha..
nanti mulalah meroyan nak jadi macam erra fazira..auwwwwwww
tapi tak boleh nak lawan cantik kaw..
kaw lagi cantikkkkkkkkkkkkk!!!!!! jelessssssssss

suhaidah said...

hahaha tu lg wat aku guling2 >_<
u gorgeous n cantik la syg dr dulu ta pena berubah =)
btw miss u yunk~!

izyana said...

aauuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwwwwwwww...
ni yang nak sayang bagi kiss muahmuahmuah ni..
hahahahhahahaha
blushing dah i tau...
ti kite date lah..
tunggu aida seri balik sekali..
bole jumpe beliau jugak....
tq lotsa2 lah kat hang..
ak admire kot kat hang la niey!!!!

suhaidah said...

with pleasure dear
ouhh aida suda mau balik mey...
buleh sokmo ;)
haha dh toksah nk admire plak, jentik laju2 kng hahahaha nkal budak ni...
nanti if nak turun jb jangan lupa roger auw yunk~!

izyana said...

orite baby oh baby oh..
hahahahha
kite gathering sesame bln 7 lah nak..
aidah razak punnnn balikkkkkk!!!!!!!!
pape i text u ya...
mira praktikal apa lah cite kan..huhu
ilebiu~~~~~

suhaidah said...

ilyimy u too yunk ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...