Thursday, December 23, 2010

Kisah Putri Ayu dan Semut Merah

Assalamualaikum

ibarat sepantas kilat masa berlalu..sedau tak sedau dah nak masuk ke angka 20++ da kami ni..lagi-lagi aku la tu..hatta orang yang tak sabar nak lihat dunia kan maka lahirlah pada bulan Januari..haish..cepat je nak tua kan n terasa macam tak sangka kami-kami ni da besau kan..dah boleh kawen dah ni..haha..bila ingat-ingat balik waktu zaman bongek-bongek dedulu masa fondation macam kelako plak da..al maklum la da la paling junior kan, then macam tak matang sangat..kepala pun bengong-bengong je lagi..nak dijadikan cerita, tadi aku dok menyelongkar file yang de dalam badan BOBO ni..then tertonton lah semula drama kami dulu..terasa macam rindu plak n nak kecoh yang kami pernah berlakon kat atas pentas dewan zaman jahiliah tu..kihkihkih..saja nak share..tapi before tu nak pesan awal-awal jangan dok kritik lelebih plak..ni aku gwarning awal-awal dulu yang kami ni bukanlah kalangan fotograper or videografer macam manggis ke cst ke n lelain lagi la kan..kami ni terdidik untuk menjadi guru, so lu pikir lah sendiri bak kata Nabil..jangan salahkan kamera yang tak canggih, jangan salahkan penonton yang tak profesional, jangan salahkan tukang rakam yang kurang berkaki lebar, jangan salahkan crew-crew yang tidak kreatif dan senang cite jangan banyak songeh lah..haha..ini video record straight for drama..takde pause-pause da sampai kan time tukar scene pun nak rakam jugak..haha..actually tirai rosak..faham-faham la bangunan usang zaman penjajah kan..huhu..so, hop uollss enjoy la da movie yang tak seberapa gegile ni..tapi syok kot..cari moral nya tau tau..hikhik..haa, one more thing kualiti video tidaklah seperti yang anda harapkan..segala kekangan di akhiri dengan kata maaf.. =)


video



penjaya cerita :

Putri Ayu - Rohaidah Jamal
Mak Limah - Siti Nor Aizah
Ibu Ayu - Izyan Diyana
Ayah Ayu - Nurul Ain
Guru - Nor Amirah
Rakan - Nur Asyikin, Nur Hamizah
Ketua Semut - Nur Ilham
Hakim Semut - Nur Hazwani
Semut Merah - Ramizah, Nurhaimi, Nur Hafizah, Azliza
Warga Rimba - Nur Syafirah, Wan Rosnani, Nur Fatehah, Noor Syuhaidah, Normahara
Props - Anis, Nur Atikah dan semua penghuni PK5 crews




gegurls..kalau ingat balik mesti kita boleh senyum gelak sesama kan..time tu la mulalah nak cakap eh, poyo nye aku, lucu la, sememeh je dan bermacam-macam lagi la kan..tapi gegurls, aku nak gitau yang aku rindu amat susana macam tu..time ni la kita bersusah senang bersama kan..nak FYI, kiteorang dapat no 2 kot rasanya..daripada 9 kelas yang masuk bertanding..hebat tak hebat kan kami..nanti la cite lagi pasal perjalanan yang diharungi bersama lagi kan.. love gegurls sekalian okeh!! <3 <3 <3 pewit ~~



nota lantai : hanya sekadar ingin melepaskan rindu
dan saya TAKNAK balik melaka!!


2 comments:

pk5buddies said...

huhu..yan..cm cte sdey plak..music nie pun sdey..music pe ni?sdp lorrr..ak nk ktwe ble t'ngat zmn dolu2..emm, kte dpt no.3 la yan..berbaloi jgak usha kte kn..skunk da nk msuk 21 da..blom tue lgi ak rse..msih gdis kot..haha..

izyana said...

masih perawan lah..hehe..ala, no 3 ea..bru havoq no 2..haish..daya ingatan den kurang meh..huhu..
ni lagi yimura - kiss da rain
best kan best kan..huhu
jom berdrama lagi jom..rindu la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...