Monday, June 04, 2012

Selamat Pengantin Baru buat pengantins

Assalamualaikum & Hii..

malu kite bila tau ada orang baca blog kite.. lagi malu bila ada yang siap suruh update lagi.. korang ni buat kite macam nak nangis sampai merah muka sebab nangis terharu plus malu ~~ tak kiralah silent readers ke pembaca tegar ke tapi time kasih lah sebab sudi menahan mata membaca penulisan yang entah bukan bukan ini ye.. mak terharu jah sampai rasa nak tejun bangunan tu je hah..

entry ini berbaur kebahagiaan sebab memang adat asal cuti sekolah je berderet deret kad jemputan yang tunggu giliran suh berkunjung.. kepala pening plus duit pung pokai dok nak pikir nak bagi adiah apa tok pengantin lagi lagi kalau pengantin tu kenalan rapat kan.. takpe orang kawen sekali seumur hidup insya Allah maka tak kesahlah nilai yang dikeluarkan untuk hadiah yang tak seberapa itu yang penting keikhlasan memberi dan semua yang dirancangkan run smoothly.. alhamdulillah..

last week kenduri adik kepada kesayangan kite Pejah, Eyra & Amy.. disebabkan tak tau nak ajak sape disebabkan kesayangan lain belum bercuti lagi maka telah mengajak akak untuk temankan kite ke Felda Aping Barat tu hah.. nasib baik akak yang baik hati seorang kaki jalan yang tak kisah nak ikut gi mana mana je.. time kasih akak sebab sudi temankan adik die yang mengada ini..

even dah penah pergi rumah Pejah last raye aritu tapi masih perlu menggunakan peta dan masih perlu telipon sambil tanya betul ke tak jalan yang dilalui itu.. kite memang ada masalah untuk ingat jalan.. kena ajar banyakbanyak kali baru boleh lekat kat kepala.. tapi bila masih lupa mulalah menyalahkan jalan yang dah upgrade ataupung semut yang termasuk dalam air minuman tee hee

disebabkan tak sure jalan dan tersalah jalan maka telah sampai lambat ke rumah pengantin.. dalam hati berharap agar pengantin belum bersanding lagi dan kali ini memang bernasib baik sebab masa sampai tu ternampak pengantin lelaki baru keluar rumah nak berarak ke rumah pengantin pompan.. ingatkan nak follow je dari belakang tapi perut dah sibuk berbunyi dum dam dum dam mintak diisi maka haruslah terus datang ke balai itu dan ceduk makanan lalala.. lauk sangat sedap sampaikan request dekat Pejah untuk membungkus bawak balik.. nasib baik rumah kawan sendiri jadi tak adalah segan silu sangat *peace


Eyra & Amy

sebab nak tunggu kek pengantin maka pergilah menjelajah sampai ke bilik pengantin dan siap menonton tb lagi okeh.. pengantin sangat sibuk sebab ramai yang dok nak amek gambar.. disebabkan malas nak bawak kamera yang gedabak itu maka haruslah pasrah dengan foto dari kamera hp sahaja.. Pejah gedik tak nak bergambar sebab muka dah sememeh.. ceh kaw.. siap pesan lagi jangan sibuk nak menggatai kawen awal sangatlah.. baik madam, saya akan dengar nasihat itu sebab saya pung masih lagi seorang budak yang tak abes belajar lagi ^^


sila abaikan keadaan mata yang besau sebelah dan sila abaikan perkembangan yang berlaku




semalam pula adalah kenduri akak senior di kampus dan juga kenduri kesayangan di sekolah dahulu maka perlu membuat keputusan yang bijak.. di sebabkan masa yang mencemburui dan ketidaktahuan lokasi rumah akak senior maka telah mengambil keputusan untuk pergi ke rumah kesayangan di Taman Johor Jaya itu sahaja.. padahal rumah akak senior adalah di Parit Raja tapi kite tetap tak tahu jalan.. podahh, jangan jadi orang BP lah cenggini T_T


semo kad jemputan perkahwinan meminta kite datang bersama pasangan maka kite pung penat nak pikir nak ajak sapa.. pstt psttt sebenarnya kite tak tahu rumah kesayangan di JB ini even dah selalu jugak pergi JB.. yang tahu cuma jalan ke rumah kesayangan yang selalu dikunjungi sahaja.. demn.. nasib baik Hana dan Emy sudi nak teman tapi masalahlah kami semua tak tahu jalan T___T


disebabkan tak tahu jalan maka berpura pura seperti JB itu ana yang funya maka telah membazir masa selama dua jam di atas jalan raya sahaja.. nak pergi TJJ tapi tersesat sampai ke Teluk Danga lah, Hospital Sultanah Aminah lah, Bukit Serene lah.. even rakan taulan yang lain dah sibuk call cakap suruh ikut jalan yang itu dan yang ini tapi bila mula ikut signboard tetap tak jumpa jalan yang diredhai itu juga.. signboard sekejap ada sekejap takde dah macam chipsmore maka kite pung dah naik bosan sampai pening kepala nak muntah dan bernekad untuk bertanya pakcik pam petronas.. even ada peta tetap tersesat sana sini jugakk dan kalau tak jumpa jugak akan give up dan terus cari highway untuk pulang semula ke BP.. anggap sahaja itu adalah lawatan sambil belajar ke JB iaitu sesi mengenal JB sobsosb.. mintak mintak pihak JKR baca blog kite ni dan akan letak signboard sampai berlapis-lapis siap ada petunjuk lagi kat jalan raya tu hah sampaikan kereta terpaksa berhenti sebab nak tengok signboard ;P *plissss


but finally penat lelah berakhir juga bila selamat tiba di majlis tapi tapi tapi kami nampak ada kanopi tapi tak tahu itu rumah yang dimaksudkan ataupung tidak.. sebab perut dah lapa maka berkata bahawa kalau salah rumah tetap nak makan kat situ jugak hahaha.. sampai je ada persembahan zapin, rupanya pengantin tengah makan.. cepatcepat jeling betul ke tak itu kesayangan yang bersanding dan yeayyyy tak salah rumah.. terus panjangkan leher macam zirafah sebab nak cari rakan taulan yang lain.. dan terus cepat cepat cedok makanan tapi tak makan beria pung sebab sibuk dok borak dengan mereka yang dah lama tak jumpa..


pengantin sangat gojes dan mereka juga gojes


pengantin sangat cantik maka sangat teruja nak bergambar.. sanggup tunggu lama lama sebab nak dapatkan turn bergambar dengan pengantin dan Putri baru je sampai masa kami dok sibuk bergambar ini maka beri izin laluan pengantin berfotoshoot di atas pelamin dan terus menyerang Putri.. rupanya beliau juga tersesat macam kite sobsob.. nampak sangat JB dah semakin maju.. oh tolonglah jangan membangun secara drastik sangat JB ohoii nanti esok lusa datang boleh tersesat lagi tak sempat nak hafal jalan T__T



terima ksih pada mereka yang memeriahkan majlis


sebab sibuk nak xoxo dengan kesayangan yang dah lama tak jumpa padahal jadi mici kat sepital BP tu je hah maka sanggup tunggu sampai pengantin salin baju sebab nak sambung bergambar dengan pengantin.. tak sia sia tunggu sebab dapat jumpa dengan cikgu kesayangan yang dah lama tak jumpa tu.. tak sangka dapat jumpe cikgu sekolah kat situ.. baju pengantin is sangat style dan gojes.. siap men belek belek baju lagi bagai huuuu sebab teruja terlampau :)



style


pengantin sangat cantik dan baju pengantin sangat style sampai boleh terkedu tak berkelip mata tengok haha.. cikgu kesayangan membawa anak tapi anak beliau takot dengan kite even dah cakap meh dok sebelah tecer meh.. mungkin beliau nampak muka is sangat garang dan takde rupa tecer langsung dan akhak ini mungkin sedang berpurapura seorang tecer lalu ini mengkipnap beliau cisssshhh


sempat sokseksoksek jap dengan cikgu sejarah yang dah lama tak jumpa itu sebelum balik.. tak rugi kami tunggu pengantin salin baju sebab memang ohsem sangat.. sebelum balik siap peluk cium pengantin sampaikan pengantin naik terharu sebab kawan yang lama tak jumpa ini sanggup datang dan siap suruh tunggu lagi sebab nak xoxo.. sempat pesan kat pengantin supaya berjaga jaga di malam pertama dan hal ini diketahui oleh si suami maka berdekahlah satu pelamin itu mujur tak runtuh winkkkkk




ini sesi mengambil berkat mana tahu next kan.. eh dah sama dengan pengantin



baru tahu rupanya sangat ohsem bila pergi kenduri kawen orang lain bersama kesayangan sebab dapat berkepochi bersama sambil melepaskan rindu.. ohsem jugak bila dapat pergi kenduri orang yang tak berapa nak kenal sebab boleh dapat makan free sambil lawan baju sape paling umphh buhahakkk.. dan paling ohsem bila dapat bermain mata dengan jejaka olololo semasa kenduri kawen orang untung untung itu adalah jodoh buhahakk.. lepas ni boleh tunggu nak dapat tittle aunty je lah sebab Chot terikat dengan kontrak if nak dapat baby tapi Kinah tak heeee



rumate

jiranmates




lepas ini mesti akan lagi banyak mendapat kad jemputan rakan rakan sebab semua dah matang padahal dah mula dewasa dan semestinya golongan bekerja dahulu yang akan dialu alukan.. sila lah sila ~~



psstttt pssttttt sebenarnya jalan nak gi TJJ itu kite pernah lalu dengan ehem ehem kite masa nak gi Jusco tu tapi tetap tak ingat bye





SELAMAT PENGANTIN BARU SAKINAH & FAIZAL, SEMOGA BERKEKALAN HINGGA AKHIR HAYAT :)


4 comments:

emy'n said...

lpas ni sape plak la kan?
huhu..

thanx dear sudi dtg pekan :)

ID said...

entah2 awak plak emy :)

thankz juge sudi teman ea..

[[ikanficha is nuraficha]] said...

whoaaa. ramainye kawin. hehe nak ucap selamat jugak kat pengantinsss. hehe

ID said...

ur turn bila puloks? jgn lupe jemput ehhh ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...